גמגום אצל בת 2.4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/10/2014 | 07:51 | מאת: ויקי

שלום, יש לי בת בת 2.4 שנים. היא מאוד מפותחת ומתקדמת מבחינת דיבור, שפה וקליטה (יותר מהממוצע). בחודשיים האחרונים החלה ממש להתקע עם מילים ולגמגם. יכולה להתחיל משפט ולהגיד את המילה הראשונה כ-10 פעמים. היא לא מגמגמת בכל המילים אלא בעיקר במילה הראשונה של המשפט. האם יש לנו סיבה לדאגה? האם יש צורך לקחת אותה לבדיקה כלשהי? תודה רבה!

אין סיבה לדאגה, אני מציעה לך שתעייני בתשובותי בנושא זה, לאורך השנים. החזרה בתחילת המילה או משפט מאפשרים לה להתאגן מבחינה שפתית, רק ילד עם אוצר מילים מתרחב והולך זקוק להשהיה מסויימת זו. התופעה מוגדרת כ"חוסר שטף בדיבור" וזו תופעה התפתחותית תקינה, אשר חולפת ככל שהילד יותר חופשי באירגון ההבעה המילולית, הרכבת משפטים מתך אוצר מילים ההולך וגדל.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה