גימגום ורגרסיה בדיבור אצל פעוט

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/08/2014 | 08:25 | מאת: ירון

שלום בני בן שנתיים ושלושה חודשים. ההתפתחותית הדיבורית שלו הייתה תקינה (קצת איטית, כי הוא גדל דו לשוני עם סבתא דוברת אנגלית) אבל דיבר וגיע למצב שהוא מרכיב משפטים בני שלוש מילים. לפני כחודש וחצי הוא התחיל פתאום לגמגם. בהתחלה מעט, אבל זה התגבר. הוא היה נתקע במילים ולעיתים מתעצבן קצת כשהמילה נתקעת. לא הגבנו לזה. נתנו לו להלשים לבד את המחשבה ולא הפעלנו עליו לחץ. חשבנו שזה קשור לתקופה לחוצה שעברה עליו (האזעקות, בשילוב עם מעבר דירה וגעגועים לסבא וסבתא שטסו לחודש). הגימגום פחת, אבל פתאום לפני כשלושה ימים הוא חזר לגימגום והפעם הןא התחיל לוותר מדי פעם על דיבור. הוא שקט הרבה יותר. לא אומר מילים שהוא מכיר ובמקום מתבכיין קצת, מצביע, לא עונה על שאלות עם מילים שהוא השתמש בהן בעבר. זה קצת מלחיץ. כיצד אנחנו צריכים להתמודד? באיזה שלב צריך ללכת לקלינאי תקשורת?

לא הייתי משתמשת במילה קשה כמו רגרסיה, במיוחד מאחר שאת מתארת תקופה קשה בכל מיני הבטים, ויכול להיות שאיננו מדבר הרבה כי הוא "עסוק" בהסתגלות למקום החדש, אולי גם לגן חדש? הוא עדיין צעיר מדי לטיפול אבל יכול להיות שאת תפיקי תועלת משיחה םע קלינאית תקשורת שלבטח תבצע הערכה של תפקודי השפה של בנך ובעקר תתן לך הדרכה אישית ותפחית את המצוקה, גם את שלך. תפני וקבלי הדרכה אבל אל תכניסי ואתו ל"טיפול" או מערכת שתדרוש ממנו עוד... כניראה שכרגע עושה מה שיכול.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה