גמגום בגיל שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/06/2014 | 15:57 | מאת: יעל

כשסיפרתי שבני (שנתיים ושמונה חודשים) החל לגמגם שאלו אותי אם הוא חוזר על הברות או על עיצורים (כלומר על בה או מה לעומת ב או מ). מה ההבדל בין השניים? האם חזרה על הברות מראה על מצב קשה יותר מחזרה על עיצורים? והאם מצב שבו נראה שהילד ממש מתאמץ להוציא את ההברה יכול גם הוא להיות רק חוסר שטף התפתחותי, או שסביר יותר שמדובר בגמגום?

הילד שלך עושה מה שכל ילד עושה, חוזר על חלק ההתחלתי של המילה, לא חשוב אם זה הברה, הגה בודד או אפילו מילה שלמה, החזרה נותנת לו זמן לארגן את מה שרוצה להגיד ועובר עם הגיל, בד"כ עד לכניסה לבית הספר... עם תקופות של חזרה והפסקת התופעה. זהו שלב התפתחותי, ראי כמה פעמים השאלה חוזרת על עצמה לאורך כל הפורום!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה