גמגום אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/05/2014 | 14:38 | מאת: עדי

שלום רב בני מגמגם מגיל 5 בערך , אנחנו טיפלנו אצל 7 קלינאיות תקשורת . הושג שיפור בתחומים מסוימים אבל הגמגום נשאר ואנחנו לא מצליחים להיפטר ממנו, כרגע אנחנו בהפסקה מהטיפול אצל הקלינאית תקשורת האחרונה ,יש לציין שלפני חודשיים בערך הייתה הטבה משמעותית והוא דיבר בצורה די שוטפת , ומאוד הופתענו לטובה . אבל הדיבור שוב מגומגם והוא אינו מצליח ליישם את הטכניקות של הקלינאית , דיבור רך ואיטי . מה לדעתך עליי לעשות ? האם יש מקום כלשהו שיכולים לעזור לו ? תודה עדי

לקראת גיל 12-13 הרבה ילדים מצליחים להתגבר ולדבר יותר שוטף, אבל את צריכה לדעת שהתופעות בדיבור הן כמו אלרגיה שמופיעה ונעלמת בקצב שלה ולא תמיד מבינים למה חוזר ולמה נפסק, את כותבת "הצלחנו להתגבר" , אולי את צריכה להבין שזהו הדיבור שלו ומה שיעשה, עדיין זה ב"טבע שלו" ובסיגנון שלו? אם הוא מתפקד יפה בחברה ומסתדר, עדיף לתת לו גיבוי ותמיכה למה שהוא, אישיותו ואופיו ולא להתמקד דווקה בקצב הדיבור, יחד עם זאת, אם הייתה הטבה אולי שווא לשאול את הקלינאית שעבדה איתו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה