גמגום שהולך ובא בילד בן שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/05/2014 | 09:46 | מאת: רחל

פרידה שלום, בני בן שלוש וחצי. כל התפתחותו היתה תקינה. לפני כחצי שנה - שנה החלו בעיות של גמגום. העניין הוא שהגמגום בא והולך. הוא יכול לדבר מצוין חודש, ופתאום יהיה שבוע של גמגום. הגמגום יחלוף מעצמו ויחזור שוב לאחר חודש. כל פעם שחשבתי שנפטרנו מהגמגום הוא שוב חזר. הגמגום גם לא מגיע תמיד באותה העוצמה, לפעמים יותר לפעמים פחות. בני הבכור גם גמגם כחודשיים בסביבות אותו הגיל, אולם ברגע שהגמגום נעלם הוא לא שב יותר. אצל הבן הצעיר המצב שונה, אני רואה שכל פעם הגמגום חוזר, ולא יודעת מה הסיבה לכך. אינני רוצה לפספס את ההזדמנות לטפל בעניין. האם צריך להתחיל טיפול? תודה רבה, רחל

התופעה ידוע ומוכרת וקשורה למיומנויות השפה של ילד בגיל זה, תעיין בבקשה לאורך האתר הזה והתשובותש לי ותוודא שיש שאלה כזאת לפחות 3-4 פעמים בשבוע. זו תופעה נורמלית שקשורה לכולתו להתארגן ולהביע את עצמו, נקרא חוסר שטף התפתחותי ואיננו גמגום, ואין להשתמש במושג זה לתאר את התופעה, פן תהפוך אותה לקבוע מרוב שימוש זה! התופעה תחלוף ותחזור עד כניסתו לבית ספר ועדיף לא לייחס לה מעמד עצמאי, אם הילד יציין שקשה לו להתבטא, אז, ורק אז, תסביר לו שזה בסדר ובטח יחלוף. לא לעשות כאילו איננו וגם לא להגזים ולציין. אם חששותיך ימשיכו להופיע, פנה לקלבת יעוץ בלבד!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה