בעיית בליעה אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/04/2014 | 11:13 | מאת: אפרת

ביתי בת השנתיים מוציאה רוק כל הזמן, החולצה שלה תמיד רטובה מאוד (וגם אם אני מחליפה לה בגד 3 או אפי' 4 פעמים ביום-היא עדיין רטובה). עד לפני כמה חודשים תלינו את זה בכך שצומחות לה שיניים, אבל נוכחנו לראות שגם לאחר שצמחו לה כל השיניים בפה התופעה נמשכת. נראה שהיא לא יודעת לבלוע את הרוק ופשוט מוציאה אותו החוצה... למי אני אמורה לפנות במצב כזה?

דיור מרובה בגיל זה, אצל חלק מהילדים, עדיין נחשב "התפתחותי ורגיל" יחד עם זאת, יש כמה נקודות שרצוי לבדוק: התפתחותה הכללית, כולל פיזית ואכילה אחיזת הגוף, מצב מתח השרירים (טונוס) נשימה אפית, האם מתקשה בנשימה דרך האף, האם יש נחירות בלילה? מה מצב הדיבור שלה, האם יש מגוון של תנועות בפה, לגבי מגוון ההגאים בדיבור? האם דיבורה ברור? מכוון שאת דואגת, אל תוותרי על הבדיקות השונות, תפני לפיזיותרפיה, לרופא אאג' וגם לקלינאי תקשורת לקבל הערכה, אם כל המידע ניתן לקבל תמונה יותר ברורה של המקור לתופעה ושל המידע לגבי שלב התפתחותי או בעיה מורכבת יותר. אשמח לשמוע מה נעשה בעניין

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה