גמגום קל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/11/2001 | 09:23 | מאת: רונית

שלום רב, בני בן שנתיים וחודש מזה כחודש הוא החל לפתח גמגום קל ? האם זה הגיל ? איך להתייחס ? אני זוכרת אותה תופעה עם בתי הגדולה שחלפה כמו שבאה אך לא זוכרת באיזה גיל זה קרה. חוץ מזה בני מדבר לא ברור (כמעט רק אני מסוגלת להבין את המשפטים שהוא אומר ) מה לעשות ? בברכה , רונית

כן, זה חלק מהתפתחות נורמלית בשפה ובד"כ אין מקום לדאגה. במידה והדיבור של בנך משתפר ונמצא בכוון של דיבור ברור יותר, אין מה לדאוג. במידה ותרגשי שלאחר תקופה מסויימת אין שיפור והדיבור לא נעשה יותר ברור (בתווך של חודשיים, שלושה) אז, פני לאבחון של קלינאי תקשורת. האם בנך אוכל אוכל מוצק ולועס מני מזון ומרקמים? האם עדיין מקבל מוצץ ומדבר אם המוצץ בפה? אלו סוג של שאלות שתדרשי להשיב אליכן כדי לדעת אם יש לבנך מספיק הזדמנויות להתפתחות של המוטוריקה העדינה בפה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה