גמגום והרצאה בפני קהל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2001 | 21:53 | מאת: הסקרנית

שלום רב! אני מעוניינת לדעת מתוך סקרנות האם נכון לתת לאדם מגמגם להרצות בפני קהל. אני מכירה סטודנט נחמד ואינטליגנטי נאוד, אך סובל מגמגמום קשה (שסיבתו אינה ידועה לי). לא מזמן ראיתי אותו עומד ומרצה בפני כיתה שלמה - דבר אשר גרן חט סבח רב. ושאלתי היא - האם נכון לעשות כן ועל ידי כך לתת לבחור להרגיש בריא ושווה בין שווים ולא נכה, או שזוהי שגיאה? תודה מראש!

בתשובתך לשאלה, לצערי הרב רוב המחקרים בגימגום נעשים באנשים אשר צורת הדיבור שלהם גורם להם לפנות לקבלת עזרה, בעקר בגלל הפחד והחרדה המתלווה לתופעות הנראות והנשמעות בדיבורם, הם סובלים מפחד בפני הדיבור. ברור שישנם כאלה אשר מציגים את אותם התופעות הנראות ונשמעות, אך אינם רואים את עצמם מגמגמים ולכן אינם מגבילים את עצמם כשניצבים מול דרישות שונות, כמו להרצאות, להשיב לשאלות ברדיו וכ"ו. ותכן והבחור שציינת נמנה עם הקבוצה הזאת. לתת לו להרצאות זה שלב ראשון, השני זה שהוא יסכים ויעמוד במסימה. יש כמו בכל מצב בחיים לבחון את המצב על פי האדם הבודד ולא להצהיר הצהרות כלליות. אם הוא הסכים סימן שהרגיש מסוגל ותקוותי שהחברה סביבו הייתה קשובה ומקבלת.

18/01/2001 | 22:44 | מאת: הסקרנית

תודה על התשובה המהירה והברורה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה