בעיות בדיבור.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/11/2001 | 16:35 | מאת: זקוקה לעזרה

אני בשנות השלושים המאוחרות והדיבור הוא כלי העבודה שלי. בתקופה האחרונה התחילו אצלי בעיות בדיבור. למשל אני הוגה באופן משונה את האותיות השורקות : צ,ס,ז,ו-ש. פי מתמלא רוק במהלך דיבור ויוצא לי מהפה רסס של רוק , דבר שכרוך באי נעימות רבה. אני גם מרגישה חוסר ביטחון בזמן דיבור ולכן לפעמים נתקעות לי מילים , הדיבור יוצא מגומגם (לא כל הזמן)ומרגישים את ההתרגשות שלי במהלך הדיבור. אני סובלת מבעיות במפרקים בצידי האוזניים. האם בעייה זו יכולה להשפיע על שרירי הדבור? יש לי גם נסיגת חניכיים רצינית וייתכן שיש שינויים במערך השיניים בלסתות. האם זה יכול לגרום לבעייה שהעליתי? אנא ייעצי לי למי עלי לפנות וכיצד את מתרשמת מהבעייה שהעליתי? תודה מקרב לב.

בעיתך יכול לנבוע מהשינויים במבנה הלסת ותפקודו וגם מירידה בשמיעה. המלצתי שתפנה לרופא פה ולסת לבדיקת שינויים מבניים ובמקביל לרופא אאג לבדיקת שמיעה ואוזניים. לאחר הבדיקות האלה פנה לקלינאי תקשורת מנוסה אשר יוכל להתיחס לתפקוד הכוללני של הדיבור, הנשימה והבליעה. הייה בטוח שהקליאני מתמצא בתחומים האלו לפני התחלת האיבחון. ניתן לקבל שמות של קלינאים בתחום זה באגודת קלינאי התקשורת בטל: 9217815-03. אל תוותר על האבחון הרפואי והתקפודי על ידי מומחים בכל תחום בנפרד. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה