גמגום חוזר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/02/2014 | 08:02 | מאת: טלי

שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים כמעט. בסביבות גיל שנתיים וחצי החל לגמגם. בהתחלה מעט ואז זה חמיר וכמעט כל מילה נאמרה בגמגום. הלכנו לקלינאית תקשורת פעמיים שאמרה שזה שלב התפתחותי תקין והנחתה אותנו כיצד להתנהג. אכן, הקשבנו לדבריו בסבלנות מרובה, לא הערנו והתופעה חלפה לחלוטין. לפני כשבועיים החל שוב לגמגם. כעת מושך אותיות ראשונות לרוב כמו a אחד ארוך במילה אני. האם זה נורמלי שהתופעה חוזרת שוב? אציין שלבני שפה עשירה מאד. החל לדבר לפני גיל שנה ומדבר שוטף מגיל צעיר מאד. בחודש האחרון נולד לו אח לראשונה. האם יש מקום להמשך טיפול? תודה רבה מראש ושבת שלום.

הקלינאית צודקת, אין להם מה לפנות לטיפול. תחשבי שהשפה העשירה שלו מחייבת אותו לבחור ולארגן את המילים וזה לוקח זמן! בנתיים ממלא את הרווח בהשמעת קול. לא קשור לגמרי להולדת האח, (מזל טוב!) מדובר על שלב התפתחותי תקין לחלוטין.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה