גמגום בגיל 20

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/02/2014 | 20:32 | מאת: בר

שלום אני חייל בן 20 ואני מגמגם מאז שאני זוכר את עצמי , לא ברמה קשה , לא ברמה הכי קלה שייש , יש תקופות ויש תקופות , הייתי כמה פעמים בחיי אצל קלינאית תקשורת , גם בגיל קטן וגם בתקופת הצבא בקבוצה כזו , שום דבר לא באמת עזר לי מאוד , אני פשוט מרגיש מתח בגרון , גם יש לי בעיה עם אותיות גרוניות כמו כ ק ג ב , ולפעמים אירוך באותיות מסויימות , אני מחפש דרך , להיות יותר רגוע , יותר בטוח בדיבור שלי , לפתור כבר את הבעיה הזו ..

אם יש לך עוד קשיי התסגלות, אולי כדאי לפנות ליעוץ פסיכולוגי ולא רק לקלינאי תקשורת. גמגום הינו כמו אלרגיה, מלווה את האדם לאורך חייו, עם שינויים פחות או יותר דראמטיים בקצב הדיבור וברגישות לתופעה.. סה"כ אפשר לחיות איתו ולא להוסיף מתח וקשיי דיבור על הקצב המשובש. תפנה לשיטת טיפול שתרם התנסת בה אולי יהיה לך יותר טוב!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה