עיכוב שפתי בת שנתיים וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/01/2014 | 19:02 | מאת: שיר

שלום, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים, אובחנה בגיל שנה ועשרה חודשים כעיכוב בדיבור, מטופלת אצל קלינאית. בגיך שנה ותשעה חודשים היו לה רק 10 מילים, כיום יש לה המון מילים בודדות, מכירה שמות של חיות צלילים ושירים, היא מחברה 2 מילים לעיתים גם 3, אבל עדיין לא מדברת כפי שמצופה מבני גילה ויש לי תחושה שהיא גם לא מבינה דברים לפעמים. היא נמצאת בגן רגיל עם 30 ילדים, רציתי לדעת אם זה דבר נכון עבורה? או שהיא תבלע שם ועדיף לשים אותה בגן שפתי על מנת שנגיע לגיל בית ספר נוכל ללכת למסגרת רגילה? האם ההתפחות שתיארתי מעידה על כך שהיא מתקדמת וזה דבר חיובי? תודה

את מתארת ילדה שמטופלת מצוין, לגבי גן שפתי, כדאי להתייעץ עם הגננת וגם הקלינאית תקשורת. הפניה כזאת צריכה, בגיל זה, לבוא מהמכון להתפתחות הילד ולעבוד לועדת ההשמה בעיריה שבה את מתגוררת. הפניה צריכה להעשות כבר עכשיו כי דיוני הועדה מסתיימים במחצית חודש מאי, ואחר כך יש רק ועדות חריגים והכניסה לגן שפתי איננה מובטחת. לטיפולך מול המערכת....תצייני את קשיי ההבנה, בעקר!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה