גמגום בגיל שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2013 | 21:21 | מאת: מודאגת

שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים. בעל אוצר מילים באמת יוצא דופן לגילו. שפתו עשירה מאד והחל לדבר בסביבות גיל שנה. בחודש וחצי האחרונים החל לגמגם וזה הולך ומחמיר. שמתי לב כי הגמגום הוא בעיקר כאשר מתקשר עם אנשים. בזמן משחק עצמי כשמדבר לעצמו או כששר שירים אינו מגמגם. יחד עם הגמגום, אני רואה עד כמה קשה לו להוציא את המילה עד שהוא ממש מרים ומוריד ידיים ולפעמים מתכופף למטה מתוך מאמץ. האם יתכן וזהו שלב התפתחותי שבא לידי ביטוי בצורה זו? האם המוח חשוב מהר יותר ממה שהילד מסוגל לבטא או שעליי לפנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת? מודה מראש על התשובה...

בתופעה שכיחה בגיל זה וניקראת "חוסר שטף התפתחותי". עייני בתשובותי העניין זה לאורך האתר, תתרשמי כמה פעמים אותה שאלה חוזרת על עצמה ותני לו שהות לארגן את מה שרוצה להגיד. אין מקום להפניה לטיפול אלה אם התופעה נמשכת משך רב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה