דואגת נורא

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/12/2013 | 10:17 | מאת: שרונה

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי דיבר מוקדם ושוטף ונורא יפה בערך אם חזרתו לגן בספטמבר החל אצלו גמגום ממש קל ואז הפסיק ואז לפניי חודש וחצי בערך חזר שוב ואני כבר חסרת אונים הילד רוצה להגיד מילה ונורא קשה לו זה מתחיל ב ססססס ואז הוא מנסה להגיד מילה ופשוט קשה לו חייבת לציין שהוא יכול לדבר רגיל ושוטף ופתאום נתקע על מילה מסויימת או משפט,נורא קשה לי ואני מפחדת וחסרת אונים, מה עושים? זה נורמלי?

זה נורמלי לחלוטין ואף מראה על התפתחות שפה, ככל שיש לו יותר מילים הוא חייב להתארגן עם כל המילים החדשות והמחשבות.. החזרות מאפשרים לו השהייה מסויימת ומבחינתו הוא מתחיל לדבר לפני התארגן, ממלא את ה"שקט" בחזרה על הברה או מילה וכך מתאפשר לו להתארגן וגן לדבר. זה שלב נורמלי ויכול להופיעה ולהעלם מד פעם עד הכניסה לבית ספר. ככל שלא תילחצי ולא תעזרי לו, ככל שלא תעמידי אותו במבחן, כן יטיב לו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה