עיכוב התפתחות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/12/2013 | 16:11 | מאת: ליאור

מתנצלת מראש על האורך:תינוק בן שנה וחודש נולד פג מבחינת משקל, נבדק אצל רופא התפתחות בגלל חוסר תקשורת, לא מצביע כשרותה משהו מסויים, לא אומר מילה אחת אפילו בעלת משמעות, לא מוחא כפיים, או מנופף לשלום, בקיצור כלום.רופא התפתחות הפנה אותנו לקלינאית תקשורת פסיכולוגית ילדים ומרפה בעיסוק, האם יכול להיות שמאחר ונולד קטן(נולד ביום הראשון לחודש ה9) ייווצר עיכוב התפתחותי?והאם גיל שנה וחודש זה לא קצת יותר מדי לצפות ממנו בגיל הזה?

זה בטח ילדך הראשון. פגות נקבעת לא רק לפי אורך ההריון אלה גם משקלו של הולד. לתאורך בנך מתעכב בהתפתחות המצופה מילד בגילו וחשוב לבצע אבחון של קשייו וכישוריו כדי לתכנן ולבצע תוכנית התערבות מוקדם, ככל שניתן וכך למנוע ממנו "לגרור" עיכוב ביחס לבני גילו. תבצעי את כל האבחונים ותבקשי בנתיים התערבות התפתחותית, ללא המתנה לסיום האבחון אשר יכול לקחת כמה חודשים. קבלי הדרכה מכל איש מקצוע שתפגשי וכך תוכלי את, לסייע לו בהתפתותו. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה