גמגום ילד בן 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/11/2013 | 22:44 | מאת: אורלי

שלום רב, בני בן 3 וארבעה חודשים. מגיל מוקדם מאוד הוא דיבר בצורה רהוטה, משפטים של ילדים בוגרים ולא רק זה- שר שירים בזכרון פנומנלי. מזה כשבועיים, הוא החל לגמגם- דבר המתבטא במשיכת הברה מסוימת במילה (א א א א..... דו דו דו דו.... וכדומה). לא ברור לי מאיפה זה הגיע, אני מאוד מוטרדת. נקרע לי הלב לשמוע את זה והחששות גוברים שמא יהיה נזק תמידי או שהימשכות התופעה תהיה ארוכה ותזיק לו (גם בהיבט החברתי). אבקש לציין, כי בקרוב אמור להיוולד לו אח קטן, והוא יהיה ילד "סנדוויץ"- כנראה ששמע את המונח מסביבתו בגן ורבות הוא מציין כי הוא לא רוצה להיות סנדוויץ... האם יתכן שזה קשור? אודה לתשובתך מאוד בנוגע לשכיחות התופעה בקרב ילדים בגיל זה, האם זה גמגום או בעיה בשטף הדיבור והאם יש סיבה לחשש וצורך בבדיקה?

זו תופעה נורמלית לחלוטין, ראי כמה הרבה שאלות זהות יש כאן ותעייני בתשובותי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה