גמגום קשה לביתי בת 2.8 (יש בעיות גמגום בתורשה)

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/11/2013 | 09:22 | מאת: מירב

ביתי בת שנתיים ו-8 חודשים החלה לדבר מגיל שנה דיברה שוטף, התפתחות הדיבור שלה הייתה מוקדמת ביחס לילדים בני גילה, ילדה מאוד מוזיקלית שרה סיפרה סיפורים, לרוב הייתה מדברת במנגינה התבטא בכך שהייתה מאריכה במילים סופיות של משפט, לפני כחודש הילדה החלה לגמגם קלות עכשיו היא במצב גמגום קשה לא מצליחה להגות משפט קטן נתקעת כמעט בכל עיצור, כמובן שאני בלחץ גדול כי יש לנו בגנים גמגום במשפחה בעלי מגמגם מגיל 4 וגם בני הבכור בן 15.5 מגמגם מגיל 4.5, איזה טיפול היית ממליצה לי והאם לדעתך התופעה חולפת כשזה מופיע בגיל מוקדם?האם זה יכול להעלם למרות הגן??

לא ממש יודעים דברים בטוחים בעניין הגמגום, בטח לא לגבי גן ספציפי. בגיל זה לרוב זו תופעה התפתחותית שקשורה להרחבה של אוצר המילים וברצון לבנות משפטים יותר ויותר מורכבים. תעייני בתשובותי לגבי חוסר שטף בדיבור על רקע התפתחותי בפורום זה ותוודאי שיש הרבה פניות כמו שלך. לגבי המשפחה שלך, אם את מנוסה בתחום זה בטח יש קלינאי תקשורת שאת מכיה וסומכת עליהם, תפני בשאלה למי שאת מכירה ותקבלי תשובה מתאימה למשפחתך ולך, כל טוב, פרידה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה