גמגום פתאומי בגיל 2:4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/10/2013 | 21:49 | מאת: דודה

שלום, אחייני כמעט בן שנתיין וחצי ודובר משפטים מורכבים עם מלים כמו "אבל". לאחרונה כאשר הוא פותח את הפה לומר מבעים בני יותר ממילה אחת בכל הברה ראשונה של מילה במשפט הוא חוזר מספר פעמים עד השלמת המילה. אנחנו משתדלים להמשיך כרגיל ולהקשיב לו בסבלנות. השאלה - אחרי כמה זמן שזה יימשך, להפסיק לחכות שזה יעבור לבד וללכת לאבחון ? בתודה מראש

עיין בתשובותי מהעבר ותווכך שהשאלה נפוצה והתשובה היא שזה חלק מהתפתחות נורמלית של אוצר מילים והדיבור. הכי טוב ,א להפריע לו ולא לעורר תשומת לב שכך

09/11/2013 | 18:05 | מאת: דודה

אנחנו פועלים כעצתך. ממשיכים כרגיל להקשיב בסבלנות עד סוף משפט. היום חל שינוי ביחס שלו לגמגום. הוא ניסה להגיד מילה, ולאחר כמה חזרות על ההברה הראשונה- הוא הפסיק כמתייאש עם מבט מטה וקול מתוסכל בסגנון "אוף". כיצד עלינו להגיב במצב כזה? האם להציע להגיד את המילה בעצמינו? האם פשוט להגיד אותה ולהמשיך הלאה? האם להגיד לו שזה בסדר וקורה לכולם או להתעלם? תודה מראש, הדודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה