איחור בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/10/2001 | 11:24 | מאת: קארין

בני בן שנתיים וחצי התחיל לדבר מאוחר יחסית אך הבעיה שמטרידה אותי יותר מהכל היא העובדה כי הוא חוזר על דברים ששמע ואינו "מעבד" אותם לבד. לדוגמא, כאשר הוא רוצה לומר לי לשבת הוא אומר:"אני אשב"(מאחר והוא זוכר כי אני עצמי אומרת לו "אני אשב".) וכן הלאה דוגמאות רבות. האם ייתכן כי צפייה רבה מדי בוידאו מאטה את התפתחות הדיבור?תודה

ככה ילדים לומדים שפה, הם כמו חוקרים קטנים, מנסים מה ששמועו, חוזרים וצופים באפקט של דבריהם. חשוב לעקוב ולראות שהשפה משמשת אותו להכיר את העולם, להביא את עצמו ומאפשר לו לשאול וליזום קשר מילולי. שימי לב לשינויים והתקדמות וכל זמן ששומעים שינוי והרחבה של צורות תחבים, אוצר מילים ומובנות כללית יש להניח שהוא עושה מה שהוא יכול מבחינת התקדמות הדיבור, השפה והתקשורת. צפיה בקלטות תורמת הכי הרבה כשמלווה עלל ידי שיחה והבהרה של המילים ומושגים בשפה, בדר"כ השפה בתוכניות ילדים הינה ברמה גבוה ויש יבדוק ולעקוב על כך שהילד מבין, לפחות חלקית, את המילים והמושגים. התוכניות בטלויזיה התחנה לילדים קטנים רבויה בתוכניותת נחמדות, וניתן לצפות בהם ביחד!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה