בן 4 מגמגם ומסרב טיפול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/10/2013 | 16:50 | מאת: רנא

היי בני התחיל לגמגם בערך בגיל 3 וכשהתייעצתי עם אחות טיפת חלב הסבירה לי שזה נורמלי בגילו ורוב הסיכוי שזה יעבור בגיל 4 אז נרגעתי וחיכיתי והגמגום לא עבר לפני כחודש כמעט התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת שלטענתה הילד מגמגם כי הוא מדבר מהר יחסית ויש לו אוויר קצר במפגש הראשון הגיב והשתתף יפה מאוד כל כך התלהבתי משיתוף הפעולה שלה וסיפרתי לכולם איך היה ילד נהדר במפגש אך לצערי במפגש השני ןהשלישי לא שיתף פעולה בכלל החליט להתנהג ממש כמו דביל לא מדבר לא מבין לא שום דבר הרגשתי ממש שהוא משחק איתנו אז הקלינאית החליטה לתת לו פסק זמן הוא לא רוצה ללכת לשם יותר הקלינאית ממש טובה נכנסתי איתו לשיעורים לא הרגשתי שום בעיה מצידה זה הכל אצלו לא מבינה למה מצתנהג כך ומה לעשות איתו אני לא רוצה שימשיך לגמגם והוא מתעקש לא ללכת עושים? כמה דברים חשובים שצריך לדעת הילד מדבר ערבית והוא בגן יהודי מדבר עברית טוב לא הרגשתי שזאת הבעיה לגמגום כי הוא גמגם עוד לפני שיכנס לגן יהודים נולד לו אח לני כחצי שנה ואולי בגלל הוא מנסה למשוך תשומת לב בעלי החליט להענישו על התנגותו אצל הקלינאית בזה שלא ישחק בשום דבר לדעתי זה קצת מוגזם מה עושים איתו בבקשה עזרה

ילדים מגלים חסרות והיסוס בדיבור באופו טבעי עד גיל 6-7, כשנכנסים לכתה א'. עד אז המון ילידם מציגים קשיי בהעה ברצף, אבל זה איננו גימגום כי הילד לרוב אינו מודע ואינו סובל או מפריע לו, במיוחד שרוב הילדים מדברים באותה צורה! כשאתם מעומענישים הוא מפחד ומפתח תיסמונת של גימגום, אפילו יש גישה שטוענת שהגימגום מתחיל באוזניים של ההורים ולא בפה של הילד... הבנת? יש לרדת מנושא הטיפול או הענישה, הדיבור השוטף או הגימגום ולהפסיק להלחיץ אותו ולהדגיש את צורה הדיבור שלו, בטח יש עוד כמה דברים נהדרים שעושה ויש מקום להתגאות בהם. לגבי האח, זה בסיפורי סבתא, למרבית האנשים בעולם נולד אח או אחות וזה לא גורם לשום בעיה בדיבור, רק מחפשים את מי להעשים על תופעה נורמלית לחלוטין! תניחו לו ותנו לו לגדול ולפתח את הבטחון העצמי במקום לקעקע אותו!

09/10/2013 | 08:49 | מאת: רינה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה