גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/09/2013 | 00:33 | מאת: אילן

בני בן ה 3 החל לגמגם לאחרונה הוא מחזיק את הפה בידיו ועוצם את עיניו ממש מתאמץ רציתי לדעת כתוצאה ממה נגרם הגמגום?? והאם יכול להיות שהילד כתוצאה מפחד/טראומה בגן או במקום אחר החל לגמגם ?? וכמובן מה עליי לעשות כדי לסייע לו ??

זהבדרך כלל שלב נורמלי בהתפתחות השפה הקשו רלהרחבת אוצר המילים, אירגון המשפט והמילים בתוך שפה ההולכת ומתפתחת. בשלב זה יש להקשיב לו בסבלנות ולא להעמידו במבחן... דבר וניראה אם עבר לך! אם ימשך משך רב, יותר מחצי שנה, תפני לקבלת הדרכה לקלינאי תקשורת... יש סיכוי מצויין שהתופעה תחלוף מעצמה. עייני התשובותי בעבר בנושא זה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה