בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/07/2013 | 13:18 | מאת: אביביתו

שלום הבת שלי בת שנתיים וחצי בספטמבר תיכנס לגן עירייה של טרום טרום חובה, אולם השפה שלה היא ממש מוגבלת. ואני חוששת שזה יפריע לה בגן כזה "של גדולים" היא לא אומרת את כל ההברות של החיך: ג, ק, והגרוניות: ר, ח ואת ההברות הרפות: ו, פ לא דגושה , וגם לא אומרת את האות ל. בקיצור ממש קשה להבין אותה האם יש המלצה מה לעשות בגיל הזה כדי לשפר?

כן, יש כמה דברים שעליך לעשות: לבקש מהרופא לבצע בדיקת שמיעה, כדי לודא שתחום זה תקין. חשיפה לילדים יעודד את הדיבור שלה ויאפשר לה חיקוי דיבור של ילדים, מה שרק יתרום לה. במידה ותרגישי שאינה מתקדמת או שאת רוצה לקבל הדרכה ספציפית, בהחלט עליך לפנות לקלינאי תקשורת, דרך הקופה בה הינך מבוטחת והדרכה, מעקב, או טיפול... החלטה מקצועית של הקליאנית עצמה. כן מטפלים בילדים בגיל צעיר, במיוחד אם דיבורם אינו ברור למשפחה הקרובה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה