מאת אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/05/2013 | 16:54 | מאת: אמא מודאגת

שלום לך, בני בן שנה ושמונה חודשים. עבר איבחון לאחרונה ,שם נמצא כי הוא באיחור התפתחותי.לאחרונה(בחודשיים וחצי שלושה האחרונים) החל לשיים את המציאות אך הוא חוזר ממש ממש אחרי כל מילה שנאמרת לו,לעיתים אף מילים שנאמרות לידו אך אינן קשורות אליו כלל. אני מפחדת שמתפתחת אקולליה.. מתי ניתן לאבחן אקולליה.ומתי זה סביר וחלק מתהליך רכישת השפה. בברכת כל טוב ותודה תמרה

אם הילד נבדק במכון להתפתחות הילד ופרט לאיחור קל של כמה חודשים התפתחות התקשורת והחברתית תקינות, אז כניראה שהאקולליה הינה חלק מהפתחות ורכישת השפה, כמו אצל הרבה ילדים. אם את מודאגת כדאי לפנות לקלינאי תקשורת להתרשמות ראשונית של תפקוד האקולליה ומקומה ברכישת השפה שלו, או האם זה חלק מתסמונת הקשורה למיומנויות התקשורת הכללית, הבנת השפה וכו'. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה