ילד בן שנתיים וחצי שלא כל כך מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/05/2013 | 09:43 | מאת: נטע

שלום, בני בן כמעט שנתיים וחצי, עבר ניתוח להסרת אדנואידים והקטנת שקדים בגיל שנה, עתה אנו צפויים לעבור בקרוב ניתוח נוסף,להסרת אדנואידים ושקדים ככל הנראה גם עם כפתורים, בדיקת השמיעה שנעשתה לו נראתה ירידה בשמיעה של 25,30. הוא אומר כמעט הכל אבל רק הברה סופית כלומר גבינה=נה, אמבטיה= יה,אבל הוא עושה בפנטומימה הכל כך שמאוד פשוט להבין בדיוק מה הוא רוצה-לפחות לי פשוט.יש מילים שהוא אומר מלא כמו אבא, נענע, אבל הן אחדות. מה עליי לעשות האם יש לפנות לטיפול לפני הניתוח, האם להמתין לאחריו? האם זה ייפתר ולא יהיו לו בעיות בדיבור בעתיד? אני די חוששת ואשמח לתשובתכם ועצתכם. תודה

כדאי מאד שתפני לטיפול של קלינאי תקשרות כדי שיכירו ויעקבו אחר התקדמותו, ובמיוחד שיתחיל טיפול אחרי הניתוח. מכוון שהתורים ארוכים כדאי בהחלט שתפני וגם אם תמתיני חודשיים שלושה להתחלת הטיפול, זה יהיה בסדר. מעניין האם הוא מחבר שניים שלושה חלקי מילים למשפט? אם ניתן כבר להתחיל, תתחילי. בהצלחה

09/05/2013 | 11:04 | מאת: נטע

תודה על תשובתך. אכן הוא מחבר שלושה מילים במשפט, לדוגמא היום אמר לי (א)מא אין אבא.(א)ני פתח אור וכו'. האם זה מעיד על משהו? האם יכול להיות שלאחר הניתוח הבעיה תיפטר ולא יהיה צורך בטיפול? תודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה