בעית תקשורת?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/04/2013 | 14:35 | מאת: אני

ילד בן 2, מדבר במילים בודדות וגם את אלו מפיק לעיתים רחוקות, יודע להשלים מילים או לחזור על חלק מהמילים כשמסתכלים איתו בספר וכו'. מאוד נהנה מלשחק לבד, נהנה לפתוח ולסגור דלתות, קשר עין קיים אבל לא תמיד וקורה כשמתאמצים בשבילו, לא קורא לאמא ואבא בשם למשל כשרוצה משהו. היה לו עיכוב בהתפתחות מבחינה מוטורית התחיל ללכת אחרי גיל 1:7 קיבל טיפול פיזיותרפי לא נאמר שם כלום לגבי התקשורת. האם אלו סימנים שיכולים להעיד על בעיית תקשורת ברמה של הקשת האוטיסטית?

לא ניראה לי, בכל מיקרה בעית קשר יכולה להיות קלה או חמורה, כעת לא ניראה שיש בעיה חמורה. המלצתי שתפני למכון להתפתחות הילד, לקבלת אבחון מעמיק וכוללני. במקביל את יכולה לפנות לקלינאי תקשורת ואף להתחיל לעבוד יחד תחת הדרכתה, לא חייבים להתחיל טיפול אינטנסיבי, אלה אם הקלינאית תעריך שיש צורת בהתערבות. קבלי ממנה הדרכה והכוונה, וגם מעקב לאחר שלשה חודשים. גיל זה אידאלי לקדמו.... בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה