בן שנה ו-4 לא מדבר גיבריש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/04/2013 | 14:07 | מאת: אילה7777

שלום, הגננת הסבה את תשומת ליבי לכך שבני בן שנה ו4 חודשים לא מדבר כמעט בגיבריש ולא אומר עיצורים בה מה וכו. מבחינת קשר עין ואלמנטים נוספים שקשורים לתקשורת אין בעיה, הוא ילד תקשורתי פשוט רק לא בדיבור (כן מבין מה שמדברים אליו). לא נראה כי יש לו בעיית שמיעה. בני באמת מדבר מעט ביחס לילדים בגילו אבל בבית כן אומר ספציפית בה ומה (אומר אבא, ואומר מממממה בהקשר של אוכל). אומר הרבה אאאאה שזו מילה כוללת לכל דבר שרוצה שנביא/נעשה (אין לו מילה לאמא, מים, בננה, פרפר, כלב ועוד כל מיני מילים שלילדים בגילו כבר יש). הוא לא מדבר הרבה אבל בהחלט מקשקש בקטנה מדי פעם. לעיתים עם מוצץ במהלך היום אז אשתדל להפחית ולתת רק לפני השינה. האם תקין? האם ללכת לקלינאית תקשורת? מה אמור להגיד בגיל זה? ואיזה תרגילים לתרגל איתו? תודה מראש!

המלצתי בכל זאת, לבצע בדיקת שמיעה,רק כדי לא להשאיר את הפתח של בעיית שמיעה לא מאובחנת. לגבי הדיבור, בנים מדברים, כקבוצה, מאוחר מאשר בנות. מבחינתו כל פעם שאומר אאאאאא הוא מדבר, זו תקשורת מילולית ומכוונת. הוא עדיין צעיר ולא כדאי להתחיל באבחונים וכו' רצוי שתתנו כוונה ומילה לכל פעם שהוא משמיעה קול בכוונה, תנסו להבין מה התכוון ותאומרו לו את המילה, מבלי לבקש שיחזור. ילידם בעלי יכולת מולדת לדבר, רק צריך לאפשר להם ולתת להם תמיכה וגיבוי. בגיל זה יש שונות גדולה בין ילדים, תמתיני לגיל שנתיים אבל תבצעי כבר עכשיו את בדיקת השמיעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה