פניה עקב בדיקת קלינאית תקשורת בגן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/04/2013 | 21:42 | מאת: קרין

שלום רב ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים. קלינאית תקשורת סיכמה - מובנות הדיבור נמוכה, יתכן עקב חולשה של הלשון, הוגה עיצורים מכתשיים באופן חיצוני, הפה לעיתים פעור במנוחה, לעיתים מאנפפת. מדברת במשפטים מחוברים, אוצר מילים תקין, מקסימה, יוזמת וכד'. בדיקת שמיעה - תקינה. בדיקת רופא אף-אוזן-גרון - תקינה, בשבוע האחרון מצוננת. מעוניינת לשמוע את חוות דעתך, האם יש צורך בטיפול בגיל כזה צעיר? בתודה מראש

רצוי לבדוק האם יש מגבלה במרחב תנועת הלשון. כדאי להתחיל טיפול כדי לכוון אותה בכוון של תנועת אברי הפה נכונה ולמנוע תיסכול מקושי להבין את דבריה. בגיל זה הטיפול אפקטיבי, במיוחד אם תקבלן הדרכה צמודה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה