גמגום בגיל 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/04/2013 | 08:35 | מאת: לי

שלום, בתי בת 3, בשבועיים- שלושה האחרונים היא התחילה לגמגם, ולהיתקע בשטף הדיבור. בפעמים הראושנות היא חזרה כמה פעמים על המילה הראשונה בתחילת משפט, והערנו לה ותיקנו אותה, כי חשבנו שהיא מחקה מישהו (אולי בגן)- קודם לכן היא דיברה באופן שוטף, משפטים ארוכים, אוצר מילים רחב, שרה שירים מהתחלה ועד הסוף, ולכן חשבנו שהיא מחקה מישהו.בימים האחרונים שמנו לב שזה מחמיר- בכל התחלת משפט היא חוזרת על המילה הראשונה הרבה מאוד פעמים, מעדיפה להצביע או להגיד "את זה" במקום את המילה שהיא יודעת אותה.אומרת משפטים קצרים בלבד.היא התחילה להנמיך את טון הדיבור כשהיא חוזרת על המילים בהן היא נתקעת, ואתמול שמה יד על הפה בזמן שהיא חזרה כמה פעמים על המילה או הברה בה היא נתקעה. יש לי את הרושם שהיא מובכת מזה וקשה לה עם זה שהיא לא מצליחה להגות. (חשוב לי להדגיש, שלאחר ששמנו לב שזה חוזר על עצמו הפסקנו לנסות לתקן אותה)- אבל מדאיג אותנו שזה מחמיר. אני רוצה לקבוע לה תור לקלינאית תקשורת, האם זה הדבר הנכון? אודה מאוד לעצתך כיצד לנהוג עמה. תודה.

הדבר הנכון הוא לתת לה להתבטא ולא להתייחס לצורה אלה לתוכן, להמתין בסבלנות ולא להעמידה במבחן. תעייני בתשובותי החוזרות בנושא זה. אין מה ללכת לקלינאי בשלב זה, את רק תחמירי את המצב ואת המודעות של הילדה ותדביקי לה תווית!! ם לאחר שתקראי לאורך הפורום כמה הרבה פנייות כאלה יש, עדיין לא תהייה רגוע, תפני את, ללא הילדה, לקבלת יעוץ.... בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה