גמגום בגיל שנתיים ו7

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/03/2013 | 20:40 | מאת: מעייןמעיים עיין

שלום ביתי בת השנתיים ו-7 עוברת לאחרונה המון שינויים בחיים. עברנו מדינות ושינינו גנים שמאוד נקשרה אליהם. מזה ארבעה חודשים כבר היא מגמגמת. הגמגום התחיל ואחר כך נעלם ועכשיו שוב חזר ובגדול! היא יכולה להיתפס על הברה ראשונה במשפט איזה 10 פעמים והאמת שעכשיו התחלתי לתקן אותה ואני לא יודעת אם זה בסדר או לא ! אין לה שום התעוותויות או משהו כזה חוץ מהגמגום עצמו ואני מאוד קוצה לדעת אם יש לדרך לטפל בזה או שאני לא צריכה לדאוג ושזה יעבור מעצמו כמו שהרבה מאמרים רושמים באתרים. אודה לך על תשובה .......

כדי לך לקרוא את תשובותי בנושא זה, אשר באמת מטריד המון הורים ונשאל כאן לעתים קרובות. חזרה על התחלת המילה או המשפט מאפשר לילד להתחיל לדבר ולהתבטא עוד לפני שאירגן את עצמו בראש, ככל שהשפה מתרחבת ויש אוצר מילים גדול, כך התופעה נעשת יותר שכיחה. אל תעירי ואל תתרגשי, זה שלב נורמלי בהתפתחות הדיבור בהרבה ילדים. רק לא לתקן ולהעיר את תשומת ליבה לתופעה כי היא תחמיר... בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה