עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/03/2013 | 15:02 | מאת: רינה

שלום בני בן השנתיים לא כל כך מדבר , אוצר המילים שלו כולל אבא ,אמא , מאמ למים , אקו - שוקו , אטוס-מטוס , בוא , אחוץ - בחוץ , אייטד- אייפד , איה - טלויזיה , אלו הם מילים שהוא אומר ביוזמתו שרוצה משהו . חוץ מזה הוא יחזור על המילום שאני אבקש ממנו להגיד כמו נדנדה , כדור , ספה וכו' אבל במשובש למשל נדנדה- דדה , כדור -דור . הוא כן יודע להשלים מילים כמו גיר- פה , ס-פה , דו-דה ועוד . הוא יודע לחקות קולות של מטוס , כלב , פרה. האם זה תקין לגילו . אני חושבת שפחות או יותר זה מסתכם באיזה 15 מילים שהוא אומר מיוזמתו וכל השאר זה אם מבקשים ממנו . לגבי הבנה הוא כן מביא לי דברים אם מבקשים ממנו , אם אני אומרת לו שיוצאים בחוץ הוא רץ לדלת , אם אני מדליקה טלויזיה הוא יודע שצריך ללכת לשבת על הספה , כנל לגבי אוכל , . סך הכל הוא ילד חייכן ומלא מרץ שכל הזמן בתזוזה האם זה תקין לגילו ?

תארת ילד תקין בהחלט, תני לו זמן והמון גירוייים והוא כבר ישלים את המלאכה....

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה