אילמות סלקטיבית

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/03/2013 | 13:08 | מאת: אורלי

שלום,ילדתי בת שנתיים ועשרה חודשים ,מתקשרת בבית באופן חופשי איתי ועם אביה ,בונה משפטים מורכבים ומנהלת שיחה מלאה,הקושי שלה הוא לתקשר עם אנשים מבחוץ וזה כולל גם את המטפלות בגן,היא מתקשרת עימן בשפת הסימנים,טופלנו ע"י קלינאית תקשורת ולאחר שבעה מפגשים בהם ילדתי שיתפה פעולה מבחינה פיזית אך לא ווברלית הפסקנו את הטיפול,אודה לחוות דעתך בנושא ומה הטיפול המומלץ לילדתי,תודה אמא מודאגת.

בשלב זה לא ממליצה להתערב, תני לילדה להכיר את העולם ולהרגיש בו בטוחה לפני שהיא מדרבת. אילמות סלקטיבית הינה תופעה הקשורה לחרדה חברתית ובילדים יותר גדולים, יכולה להיות קשורה לחוויה קשה בחיים או לחוסר בטחון. הילד מעל לגיל 6 או מבוגר המאובחנים יכולים להפיק תועלת מטיפול תרופתי (אנטי חרדתי) טיפול רגש(עוזר מעט) וקלינאי תקשורת) במידה ןויש מקום, לאחר הכרות ויצירת קשר. את משתמשת באבחנה כאילו היא האבחנה הקשורה לפתולוגיה... לא כל כך נכון להדביק תוית פתולוגית בגיל כל כך צעיר, האם היא הוזכרה על ידי איש מקצוע? או שבחרת בה באופן תאורי בלבד? תני לה להסתדר לבדה, תתמכי בה ואל תלחצי עליה בכוון של שיחה עם מי שאיננה בטוחה בו, כולל הגננות ומטפלות. היא בטח תתיחיל לתקשר עם הילדים האחרים לפני שתרגיש בטוחה בשיחה עם מבוגרים. אשמח לעידכונים בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה