בן שנתיים לא מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/03/2013 | 10:07 | מאת: רינה

שלום בני בן שנתיים וחודש ורציתי לדעת האם אוצר המילים שלו מעיד על בעיה . מיוזמתו הוא לא מדבר אלא אם מבקשים ממנו להגיד משהו . אבא הוא אומר בסדר אבל אמא הוא אומר המה , מים זה מאמ , תודה זה אדה , הראל שזה השם שלו הוא אומר רק אל . לפעמים שאני אומרת לו בוא הנה אז הוא אומר בוא . בזה מסתכם אוצר המילים שלו . בנוסף לכך הוא יודע להשלים את המילים למשל תמו-נה ,דו-דה , ס-פה , תו-כי ועוד . האם זה תקין לגילו שהוא בעצמו לא מדבר אלא אם מבקשים ממנו להגיד משהו ?. כשהוא רוצה משהו הוא יתחיל לדבר כמו גיבריש ואני לא מבינה אותו ואני מפחדת שזה מתסכל אותו למרות שהוא שמח וחייכן כל הזמן . בנוסף יכולת ההצבעה שלו לא ממש מדויקת והוא לא מכוון נכון את האצבע אבל מסתכל עם העיניים לכיוןן הנכון . הוא יודע לחקות צלילים והברות אבל לא במדויק , וכשאני מבקשת ממנו להגיד מילה מסוימת הוא תמיד מדלג על האות הראשונה כמו כדור - אדור , האם זה תקין לגילו ? אציין כי מוטוריקה שלו בסדר ושהוא מאוד אנרגטי ומלא מרץ ולא נשאר במקום אחד יותר מכמה שניות . תודה רבה וסליחה על האורך .

על פי תאורך נירא לי שיש מקום לפנייה לקלינאי תקשורת ולביצוע אבחון תקשורת ושפה. לא צריך מערך של התפתחות הילד אלה אם הקופה תבקש זאת מבחינה אדמיניסטרטיבית. תפני לקלינאי בקופת החולים שלך ותמשיכי משם.... האם הוא עבר בדיקת שמיעה? רצוי לבצע בכל מיקרה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה