בני בן 4 עבר ניתוח שקד שלישי ומספר פעמים צינוריות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/02/2013 | 09:46 | מאת: מיטל

כרגע הצינוריות עדיין באוזניים יש איוורור . בתחילה היה חסימה של נוזלים באוזניים מה שגרם לדיבור להתעכב. כרגע הוא מדבר בשפה גבוה ללא טעויות. בשבוע וחצי האחרןנים הילד החל לגמגם לא באופן קבוע לא ברצף פה ושם. לאחר כל התהליך שעברנו אני מודאגת מכל דבר שקורה בהתחלה חשבתי שאני מדמיינת מרוב דאגה אבל הבוקר הגננת שאלה אותי אם שמתי לב שהוא מגמגם . ביקשתי ממנה לדעת מתי זה קורה משום שהוא ביישן היא אמרה שתעקוב מלבד זה קבעתי ביקורת אצל הקלינאית לכל מקרה שאלתי מדוע זה קורה ? הטיפול עזר מאוד גם הרפואי וגם בקלינאית הוא ממש ילד אחר

זהו חלק נורמלי בתהליך רכישת השפה ובניית משפטים בילד עם שפה ההולכת ומתרחבת. אם קבעת פגישה, תלכי, אבל תידעי שזה לא קשור לטיפול הרפואי שעבר בעבר

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה