ילדה בת שנתיים מגמגמת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/01/2013 | 12:47 | מאת: אסתר

בוקר טוב , בתי בת השנתים וחודשים החלה לגמגם בבוקר בהיר אחד . הית מתקשה לבתחילת משפט ולפעמים גם באמצע . חשוב לציין כי מדובר בילדה שדברה שוטף והמון ביחס לגילה . ניסיתי לאמר לה תחשבי שוב מה את רוצה לאמר ותאמרי שוב ואז היא אומרת בשטף ללא גמגום. האם זה נכון לנהוג כך?מה הבעיה בדיוק? האם אני זקוקה לאבחון בשבילה ? הילדה מדברת 2 שפות . תודה על המענה המקצועי

לא כדאי להעיר את תשומת ליבה, זו תופעה נורמלית, במיוחד בילדים שיש להם מה לאומר. היא צריכה את ההשהייה כדי לארגן את המשפט ומה שהיא רוצה להגיד. אל תתקני לה ואל תעיצי בה לסיים את המשפט.תקשיבי לה בסבלנות ואם אינך קשובה באותו רגע, עדיף להגיד בעוד רגע, אהיה קשובה ותגידי מה שאת רוצה ואני אשקיב לך. התופעה נקראת חוסר שטף בדיבור והוא שכיחה בגיל זה. עובר ככל שהילד בטוח במבנה המשפט ובאוצר המילים שלו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה