עצובה מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/01/2013 | 10:37 | מאת: מ.פ.

שלום, אני אמא למתוקונת בת שנתיים. רביעית במשפחה.היא כמעט ולא מדברת. מצרפת 2 הברות רק בתקופה האחרונה : קוקו, האו האו, גה גה, אבא, AMA, וכו', אין בעיות שמיעה, מבינה הכל. הקלינאית אמרה היום שמבחינת התפתחות שפה היא מתאימה לגיל שנה. רק כשיצאתי התחלתי לחשוב - כמה באמת אפשר לקדם ילדה שכזו? הרי אם המרכז של הדיבור במח לא הבשיל, כמה ניתן להתערב? האם יהיו לה ליקויים בלימודים בהמשך? אני מבינה שהיא לא מפגרת חס וחלילה, אך למה זה נוצר? מה לא בסדר בה? אני עצובה ומדוכאת, לא יודעת מה עושים עם המתוקה הלא מדברת שלי:(

אני מבינה את התגובה שלך, אבל את מגיבה יותר מדי רגשי ופחות מדי כמו אמא לילדה רביעית! יש לך נסיון רב וממנו תשאבי את האנרגיה לשנס מותניים ולגשת לעודב. תרכשי ספר של הנן (HANEN) דרך אגודת קלינאי התקשורת. הוא מיועד להורים לילדים עם איחור התפתחותי. אם ביתך התפתחה כרגיל בכל תחום, מבינה, הולכת וידידותית, אז יש להניח שמדובר על עיכוב בהתפתחות הדיבור, שלמעשה בגיל שנתים בהחלת לא חורץ שום גורל, יש המון סיפורים של ילדים שמוגדרים ב"מדברים מאוחר" late takers" לעומת ילדם עם התפתחות שפה לא תקינה... עכשיו תחשבי כמה אנשים עם התפתחות רגילה את מכירה שאינם מדברים???? אף אחד! בסוף כוווולם לומדים לדבר ולתקשר. אני מזמינה אותך להמשיך את הקשר עם קלינאי תקשורת ולקבל הדרכה, הכוונה וגם טיפול. אם הקלינאית הזאת עשתה לך תחושה לא טובה, תחליפי! עד שתימצאי מי שתהיה לך "כימיה" איתה ותרגישי שאת יכולה להפקיד את בתך ואת עצמכם בידיה. עכשיו, ילדה רביעית במשחה לא צירכה ממש לדבר כי כולם עוזרים ודואגים לה! תבדקי את היחס של יתר המשפחה ואת הציפיות ממנה, יכול להיות שכל כך מטפלים בה יפה שאין לה צורך לדבר? אשמח להמשיך את הקשר איתך ולקבל את תגובתך שיהיה בהצלחה

02/02/2013 | 19:50 | מאת: מ.פ.

שלום פרידה, ראשית תודה על תגובתך. כל 3 הגדולים שלי מדברים יפה מגיל קטן. מעולם לא עמדתי בפני מצב לא תקין שכזה. כל אדם שלישי מעיר לי - שמת לב שהיא לא מדברת? זה לא מאוחר? הכל בסדר איתה? זה מתחיל במשפחה ונגמר במוכר המכולת, בשכנה בבניין ממול ובמורה לבלט של הגדולה יותר. אני מבינה שזה כנראה דבר נורא. את נתת לי נקודת אור עליה לא חשבתי: כולם מדברים בבית הספר או שאולי מעולם לא נחשפתי לאלו שלא מדברים? מציק לי שהמרכז דיבור שמוח שלה לא הבשיל: האם היא תהיה לקויה גם בהמשך? קשב וריכוז קשים? דיסלקציה מוגברת? היא לא תבין מה מדברים איתה? איך כולם מבינים ומסוגלים והיא לא? ולגבי מיקומה בבית (אחרונה)- כולם מחכים למוצא פיה. לא משלימים לה מילים. מתענגים על כל שיפור.יש לה קול מתוק - כשהיא כבר מדברת... אני תוהה אם באמת יש מה לעשות. יש איך לחזק? יש משמעות לטיפול? איך כבר מדברים איתי על גן שפתי? מצטערת שכתבתי כאן כל כך הרבה שפתי את ליבי. היית כל כך אדיבה ורגישה בתשובתך:) המשך יום טוב, מ.פ.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה