בת 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/01/2013 | 15:09 | מאת: שירה

שלום, בתי בת ה-7.5 חודשים ממלמלת הברות שונות ומשמיעה קולות שונים (אאא, ררר, אווו ועוד), אך עדיין אינה הוגה את ההברות מה ובה. רק לעיתים כאשר בוכה עשויה להשמיע אותן. יש לציין כי היא שומעת באופן תקין על פי כל הבדיקות, היא ילדה חייכנית וחברותית. היא רק יונקת ועד היום מסרבת לקחת בקבוקים או מוצץ. האם נראה לך שעניין זה מהווה בעיה? מה הנורמה לביטוי הברות אלו? תודה.

אנני מבינה מה השאלה... ילדה תקינה, חייכנית ורק יונקת. הגיעה הזמן לחשוף אותה לאוכל אמיתי ושתיה בכוס, אם מסרבת לשתות בבקבוק!

15/01/2013 | 19:08 | מאת: שירה

התכוונתי לציין את העובדה שהיא סרבנית מוצצים ובקבוקים, אבל היא אוכלת מוצקים יפה החל מגיל חצי שנה. מדוע יש דווקא בהגיית ההברות מה ובה? תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה