ילד בן שנתיים לא מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/01/2013 | 16:19 | מאת: רובי

בני בן השנתיים (ילד רביעי), אינו מדבר כלל, אולי 5 מילים. ההבנה שלו נראית לנו בסדר גמור וכן היכולת שלו להשיג מאיתנו ההורים מה שהוא רוצה. לעמת זאת הוא מאוד עצבני, בוכה לפעמים בלי שנבין מדוע, ומתעורר הרבה בלילות בבכי היסטרי, עם עצבנות גדולה. היינו בכל בדיקה אפשרית - נוירולוג, רופא אוזניים, בדיקת שמיעה, בדיקת ראיה, פיזיוטרפיה, קלינאית תקשורת. אף אחד לא מצא משהו לא תקין. בקופה הודיעו שיתחילו איתו ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת כשיתפנה מקום. אציין גם כי הילד עדיין לא הולך אך אין לו כל בעיה מוטורית אחרת. יש דרך טיפול מהירה יותר אפילו באופן פרטי? אנחנו מאזור ירושלים.

רצוי לפנות למכוןלהתפתחות הילד, בנתיים תיארתם ילד שעבר הרבה אבחונים אבל לא מישהו שהסתכל על תפקודו והתפתחותו ביחד! לגבי טיפול פרטי, יש כמה מסגרות אבל לדעתי ועל פי התאור רצוי לנסות לשלבו במעון יום טיפולי, בחסות משרד הבריאות.

25/01/2013 | 23:16 | מאת: גלית

שלום, אצלינו אותה בעיה. אנחנו פנינו לקלנאי תקשורת פרטי. זה קצת יקר אבל אין בררה. פעם בשבוע 250 ש"ח

27/02/2023 | 23:53 | מאת: קרן

הי, עשיתי חיפוש בגוגל ונתקלתי במה שרשמת.. ביתי בת השנתיים נמצאת בדיוק באותה הסיטואציה וגם היא הילדה הרביעית שלנו. לא מדברת ועצבנית, אפשר לשאול בבקשה מה גיליתם על ילדכם? מה עזר? אשמח לכל תשובה! תודה מראש…

האם היא בריאה בדרך כלל? רצוי לבצע בדיקת שמיעה ובמקביל לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד, שם יבצעו הערכה התפתחותית, בכל התחומים וגם יבנו תוכנית התערבות. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה