בעיית דיבור גיל 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/12/2012 | 14:57 | מאת: א

שלום, בני בן 3 ולאחרונה מתחיל משפט עם דגש או חזרה מספר פעמים על אות ראשונה של המילה הראשונה במשפט. ברצוני לציין שעד לפני חודש הדבר לא הורגש. אני שמה לב לכך יותר מאחרים כי בעברי גם סבלתי מבעיית גמגום. מכוון שהמצב מחמיר - כמעט בכל משפט אני רוצה לדעת איך להתנהל איתו - האם להעיר לו? האם לתקן אותו? לפני שבוע ניסיתי לתקן אותו והוא שאל מס]ר פעמים" נכון שאני יודע לדבר?" אז חשבו לי שלא יאבד את הביטחון שלו בדיבור. תודה

הנה, ענית לעצמך.... לא להעיר ולא לציין, זה השלב בו הילד צריך לחפש את המילה ולבחור היטב מתוך אוצר מילים ההולך וגדל, בין אנשים שמדברים מהר וברצף, זה קשה! תן לו זמן להתארגן, אל תלחץ עליו ותבין שזה חלק מהתפתחות נורמלית של הדיבור. מדובר על חוסר שטף תפתחותי ולא על גימגום... במרבית המיקרים חולף מעצמו ככל שהשפה מתעצמת וזורמת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה