איחור בדיבור ?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2012 | 13:12 | מאת: keren

שלום , בתי בת שנה ו 3 חודשים ילדה מקסימה תקשורתית מבינה את כל מה שאני אומרת לה , משתפת פעולה במשחק משותף (כפיים , כדור , איברי גוף , בניית מגדל קוביות אפילו גבוה מאוד )ועכשיו החלה ללכת מס' צעדים כבר שהייתה בת כמה חודשים הבחנתי שהיא שקטה מדיי , כיום היא מתקשרת באמצעות הצבעה על דברים ומכוונת עם ההברות אאאאאה או מלמול של הברות לא ברורות , כשרוצה משהו מצביעה ואף צועקת (אם יש צורך כדי לבטא את עצמה ) מחקה קול של פרה , נמר וכלב אך הבעיה העיקרית שאינה אומרת מילה אחת מלבד אמ - אמ לאוכל או מים אך לא אומרת אמא וגם לא אבא יש לציין שהיא מבינה הכל ! מגיבה לשירים בריקודים כמובן שמגיבה לשמה אך אני מודאגת שהיא לא אומרת מילים (יש לציין שאחותה הבוגרת ממנה דיברה מהר לפני גיל שנה אך אני מודעת להבדל העצום בינהן - שונות בתכלית השוני ) אך עדיין היא מאחרת לעומת בני גילה צריכה לומר לפחות כמה מילים בגילה . האם יש סיבה לדאגה ? אציין שאני מדברת איתה המון גם אחותי שהיא המטפלת שלה. מה אפשר לעשות כדי לעודד אותה לדבר ...? אודה לך על התייחסותך ועל ההקדשה מזמנך :-)

את מתארת ילדה ע התפתחות תקינה ולא ניראה שיש בעיה כל שהיא. כל ילד וילד ידבר כשיהיה בשל ויעשה זאת בזמנו, אנו מטפלים רק במיקרים החריגים, בנתיים ביתך מתאימה לנורמה.... ילדים מדברים כשהם מוכנים לכך ובגיל כו צעיר אין מה להלחץ

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה