דיבור לא פרגמטי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/09/2012 | 15:34 | מאת: יעל

האם דיבור לא פרגמטי אצל ילד בן 5 (בקרוב) יכול לאפיין גם גם ילדים שאינם על ספקטרום ה PDD?

א מבינה מה זה "דיבור לא פרגמטי" פרגמטי פרושו שימושי, הכוונה בשפה היא בשימוש בשפה ליצירת תקשורת עם הסביבה, ליוזמה, שאלה, מתן תשובה, שיתוף מחשבות ורגשות וכו'. הילד שאיננו משתמש בשפה ליצירת קשר מוגדר כילד עם הפרעת קשר, יכול להיות מוגדר על הרצף האוטיסטי......

13/09/2012 | 12:11 | מאת: יעל

הכוונה שלי היא לדיבור שהוא לא תמיד ברור או נכון, כמו למשל: להגיד מכנסיים גדולים במקום מכנסיים ארוכים, או לשאול אם ה"בריכה נחה" במקום אם ה"בריכה סגורה". יש לי תחושה שבגיל 5 (בקרוב) זה דיבור שנשמע מדאיג, לא?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה