קושי בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/09/2012 | 13:58 | מאת: בר

פרידה שלום, אשמח לחוות הדעת שלך. הבן שלי בן 2.4 ילד מאוד עצמאי וחברותי וחברתי. מגיל 7 חודשים הוא מדבר בג'יבריש מדוברת- אבל ממש בלי הפסקה! היום יש לו אוצר מילים נרחב אך מעט מאוד משפטים. מה גם שיש מעט מאוד מילים שהוא אומר באופן ברור. יש לו המון מה לומר והוא מפטפט המון - אך בג'יבריש. מצד אחד אין לו בעיה של תקשורת כי הוא פונה למי שהוא רוצה ומצליח להסביר את עצמו בדרכים אחרות אז חשבתי להניח לזה עד שזה יבוא לו מעצמו. מצד שני - הוא מתוסכל כאשר לא מבינים מה הוא אומר ולפעמים זה לידי ביטוי בכוחניות. הוא לא מצליח לבקש צעצוע אז הוא לוקח בכח מחבריו או אפילו מאחיו הקטן. חשוב לי להדגיש שמגיל שנה ואפילו לפניכן, הוא מבין הכלללל!!! אנחנו מדברים איתו המון והוא מבין כל מה שאומרים לו. אנו, בעלי ואני משתדלים לחזור אחרי מילים שהוא אומר לא נכון ומדגישים לו את ההברות אחת אחת אך ניראה כי קשה לו להגות נכון את המילים. קשה לו עם האות ש' האות ק', ר', כ', ל' וג'. רופא הילדים אמר כי כל עוד הוא אכן מתקשר עם הסביבה אז אין צורך בהתערבות של קלנאי תקשורת. האם כך? מבחינתי כמובן שאני רוצה את הטוב ביותר עבורו. האם לחכות או לפנות לטיפול? אגב חשוב לציין כי עבר בדיקת שמיעה לאחרונה ויצאה תקינה לחלוטין. אין ירידה או פגיעה באיכות השמיעה. אשמח לתגובתך בהקדם. תודה, מורן.

על פי תיאורך אתם נוהגים נכון, יחד עם זאת הכי חשוב לדעת האם יש שיפור ... האם היה שיפור מתחילת הקיץ להיום? האם הוא מבקר בגן ונימצא בחברת ילידם? אם התשובה היא שלא הייתה התקדמות ובכל מיקרה, רצוי לפנות לקלינאי תקשורת אשר יבצע הערכה ותתן הדרכה, היא תוכל לבצע בדיקת מעקב בעוד כמה חודשים ואז לעשות המלצה מלומדת. לא כל פנייה לקלינאי מחייבת התערבות ישירה (טיפול) לעתים מספיקה הדרכה והמעקב הצמוד, וההתערבות רק בזמן הנחוץ לכך. כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה