גמגום חדש בגיל 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/10/2001 | 08:42 | מאת: חגית

בוקר טוב, בתי בת 3 ומדברת שוטף כבר כמעט שנה (וללא הפסקה). היא ילדה אקטיבית מאוד, בריאה. לפני שלושה שבועות החלה לגמגם בצורה מחרידה. היא מתחילה את ההברה הראשונה במילה ונתקעת איתה בין 10 ל - 30 שניות, לאחר מכן ממשיכה במשפט ללא הפסקה כלל. בהתחלה היא התעקשה לסיים את המילה אולם כעת לאחר שהיא נתקעת איתה, היא פשוט מחליפה מילה וממשיכה לדבר. בבית, המשפחה הקרובה (אנחנו ההורים, הסבים והדודים) מתעלמים מהתופעה. אנו לא ממשיכים לה את המילה פשוט נותנים לה להתמודד לבד. עלי לציין שכל התופעה החלה כאשר היא התחילה את השנה בגן. היא אמנם עם אותן הגננות (לא בגן עירייה אלא נעמת) ועם רוב הילדים שהיו איתה בשנה-שנתיים האחרונות. אולם שלוש החברים הקרובים לה ביותר עברו לגן עירייה ואינם איתה השנה. שאלתי את הגגנות בגן בנושא והן אמרו שהדבר נורמלי לגיל זה ושאין לי מה לדאוג. כמו כן, שמעתי על מספר ילדים בגיל הזה שפתאום החלו לגמגם וכמו שזה בא כך זה עבר. שאלתי - האם עלינו פשוט להתעלם מהגמגום או האם כדאי לפנות לגורם מוסמך יותר כמו קלינאית תקשורת ? הנושא מטריד אותנו ונשמח על תשובתך המהירה.

חוסר שטף בדיבור הינה תופעה נורמלית בהתפתחות השפה והדיבור, כמו שהגננת אמרה, הרבה ילדים מתעקבים התחילה המילה או המשפט או חוזרים מספר פעמים על התחלת ההברה, עד שהם מתארגנים ויטודעים מה ואיך להגיד, ולכן זחוסר שטף מופיע רק בילדים אשר שפתם מפותחת (ולא בילדים אשר עדיין מנסים לפתור את תעלומת המשפטים המחוברים) קחי את התןפעה בקלות, רוב הסיכויים שזה יעבור עם המשך התפתחותה, אל תתני לזה משקל ויחד עם זאת אל תתעלמי לגמרי מהתופעה, במידה ומישהו בכוונות טובות ישאל, יציין או הידה עצמא תסב את תסומת לבך לקושי תגידי כן, ככה ילדים קטנים מדברים ותמשיכי לעודד אותה ולתת לה ביטחון.

10/10/2001 | 07:57 | מאת: חגית

בוקר טוב ! אני מודה לך על תשובתך המהירה רק שאלה קטנה - מתי עלינו להתחיל לדאוג ? תודה !

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה