החלפת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/08/2012 | 16:05 | מאת: אוסנת

כשבעלי (בן 27) מדבר, פעמים רבות מאוד הוא מחליף מילים אחת בשניה. למשל: הוא מתכוון לומר תריס והוא אומר חלון. הוא מתכוון לומר את שם אחותו, הוא יכול לומר מס' שמות אחרים עד שבסוף אומר את השם שהתכוון וכדומה. תופעה זו יכולה לקרות גם מס' פעמים ביום. ממה זה נובע? והאם יש לכך טיפול?

אם התופעה לא מפריע לו ולתפקוד שלו, אז אין מה להתרגש מהתופעה. במידה והיא מפריע לו, יש מקום לבירור כי יכול להיות כל מיני סיבות מאחורי התופעה: ירידה בקשב ובריכוז עייפות וחוסר תשומת לב קושי בשליפה אנומיה (קושי בזכירת שמות עצם ובמיוחד של אנשים) קשיי זיכרון וריכוז ירידה בתפקוד קוגניטיבי כללי ועוד, ועוד, ועוד......

04/09/2012 | 16:01 | מאת: אורטל

אז מה עושים במידה וזה אחד מהנ"ל? יש תרגילים/תרופות/טיפול/ כל דבר לטפל או לעבוד על הבעיה הזו???

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה