בקשה לעצה דחופה- גמגום בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/02/2012 | 08:31 | מאת: דין

רציתי להתייעץ בקשר לאחות של חברה שלי, שסובלת מגמגום קל. הילדה עולה בשנה הבאה לתיכון, ודי מתביישת בכך שלעיתים יוצא לה הגמגום. רציתי לשאול מה עושים בגיל כזה עם גמגום- האם פונים לקלינאי תקשורת דרך קופת החולים? האם כדאי ללכת למכון פרטי? האם יש גישות שונות לטיפול בגמגום? איך להיזהר משיטות שאינן טובות וכו'.. אחרי הכל, מדובר בילדה גדולה, שכל העניין הזה מקשה עליה מבחינה נפשית, אז לא הייתי רוצה לייעץ משהו שעוד יסב נזק כזה או אחר.. אשמח לכל עצה או הפניה!

אם הילדה מעוניינת, תפנו לטיפול אצל קלינאי תקשורת המתמחה בטיפול בגימגום. הטיפול מכוסה על ידי קופת חולים. תנסו למצוא מישהו באזור המגורים באתר www.ishla.org.il בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה