איחור בדיבור?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/09/2001 | 23:17 | מאת: אני

ילדתי בת שנה ותשעה חודשים. יש לה אוצר מילים לא קטן, אך אינו מובן כלל- רוב המילים אצלה בנות הברה אחת, והיא משתמשת במעט צלילים (בעיקר ב, פ, ק, ג, מ). היא מבינה היטב מילים והוראות ובסה"כ חמודה ויודעת להבהיר את עצמה. אני שומעת ילדים בני גילה שכבר מדברים במשפטים ברורים. האם היא מאחרת? כדאי להמתין מספר חודשים לפני שקובעים מהו מצבה?

בהחלט להמתין, לכל ילד דגם התפתחות עצמאי. נסי להבין אותה ולעודד אותה לתקשר, זו המטלה הנוכחית. שימי לב האם יש שיפור, יחסי לעצמה, בתקופות של חודשים, שלושה, ואם כן, אז, תני לה זמן. במידהו בגיל מאוחר יותר איננה מובנת לאנשים זרים (סביב גיל שנתים וחצי, שלוש) אז, תתיעצי שוב. תהני ממנה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה