גמגום בגיל עשרה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/01/2001 | 17:02 | מאת: ברי

אני סטודנטית (לתקשורת..) מגמגמת מגיל 11 לערך, אין לי מושג (אולי רק השערה) למה זה קרה. אני יודעת את שברצוני להגיד, אך המילים נתקעות לי. או שאני חוזרת על אותה מילה כמה פעמים. יש לציין שאני מדברת מהר מאד, ואנשים לא מבינים לעיתים ומבקשים ממני לחזור שוב על דברי. יש אומרים שהגמגום רק במצבי דחק / לחץ ויש אומרים שזה בגלל הדיבור המהיר שלי. ואני..מה אני יודעת..מה אני עושה? האם יש לך תשובה מאין הגמגום שלי מגיע, ומה אני עושה עם זה? תודה!

ברור שהגמגום בה ממך, ובמידה והוא מפריע רצוי להתייעץ עם איש המקצוע - קלינאי תקשורת אשר יכול עזור באבחון ובטיפול. הקלינאי יכול גם להבדיל בין גמגום לדיבור חטוף, תופעה של דיבור מהיר וחטוף הפוגע במובנות הדיבור, אך איננה גמגום! פנה לאיבחון ויעוץ דרך שרותי טיפול בדיבור בקופ"ח בו הינך חברה או קבלי שם של קלינאי דרך אגודת קלינאי התקשורת טל: 03-9127815. בהצלחה

23/01/2001 | 22:04 | מאת: יאיר וילדר

שלום: גיסי כבן 13 - הורום גרושים אין קשר עם האב . גיסי מגמגם מדי פעם במילים מסוימות בזמן הדיבור תלמיד טוב . ירד לא מס' פעמים בלימודים ועלה בחזרה , התלמידים בכיתה צוחקים ולועגים לו חמתי עברה מס' פעמים דירות ובתי ספר בגלל סיטואציה זו . מה עלינו לעשות? בכבוד רב , וילדר יאיר 729704-058

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה