בעיות בליעה - תינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/10/2011 | 13:16 | מאת: henchec

05054שלום רב, יש לי תינוק בן חודש וחצי שניזון מפורמולה. מאז שנולד יש לו בעיות, כגון: שיעול, חנק בזמן האכילה, אי שקט בזמן האכילה, גוון קול "מגורגר" (קול "רטוב"), במיוחד בזמן או לאחר לקיחת המזון. השארות של המזון בפה גם אחרי מספר בליעות, מעל הלשון או בצידי הפה. האם תופעות אלו עשויות לרמוז על בעיה בבליעה? אם כן, מה עלי לעשות? תודה

כן, את מתארת משיכול להיות סימן לבעיה... מצטערת מאד. תפני בשלב ראשון לרופא ילדים רצוי אפילו מישהו מתחום הגאסטרואמטרולוגיה, (יש מומחים כאלה) יש סידרה של בדיקות מומלצות. החלפת הפורמולה ובדיקת התנוחה בה התינוק יונק בדיקת מערכת הנשימה על ידי רופא אאג', כי בזמן בליעה הוא חייב להפסיק לנשום לשנייה במידת הצורך בדיקה של מנגנון הבליעה - במחלקה המתמחחה בבדיקות תינוקות (יש בתל השומר וגם בוולפסון) באיזה קופה את מבוטחת? תוכלי גם לפנות לבית חולים איכילוב, שם יש יועצת הנקה שהיא גם קלינאית תקשורת מומ חית בתחום ההנקה והבליעה. לפעמים הסמכה של הפורמולה מספיקה כדי להקל על הבליעה. כמובן שיש צורל לקבל את הרקע של התינוק (הריון, לידה וכו') אשמח להשמיך את הקשר איתך ולסייע ככל שאוכל. כל טוב ומזל טוב,

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה