כולסטאטומה באוזן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/01/2001 | 10:01 | מאת: אביבה

בני בן 10.5 עומד לעבור ניתוח שני להוצאת כולסטאטומה. הניתוח הראשון היה לפני 3 שנים - הוצאו שלושת עצמות השמע. השמיעה באוזן זו היתה בנונית. יתכן מאוד שבניתוח זה, יצטרך לעבור ניתוח ראדקלי. מהן ההשלכות הפזיולוגיות והפסיכולוגיות של ניתוח זה , מבחינת שמיעה, תקשורת ואסטטיקה (חור גדול) ? מהן אפשרויות השיקום ? אודה לתשובתך המהירה. אביבה

בצדק דאגתך להבטים רבים הקשורים לניתוח מסוג זה. באשר לפריטי הנתוח, סיבוכים, פגם אסטטי וכ"ו כדי להתיעץ עם דר' בנט בפורום לרפואת אף, אוזן וגרון. מבחינת השמיעה תהיה ירידה מסוג הולכתי ואין לדעת בודאות את מידת הנזק לאוזן הפנימית, מידת הירידה בשמיעה תהיה פועל יוצא של הקף הניתוח, מצב האוזן וכו", בכל מיקרה, אם האוזן השניה בריאה, אז, מבחינה תפקודית כמעת ולא תהיה בעיה, חוץ וזהוי כוונים ודיבור במצב של רעש סביבתי (כמו בביה"ס הישראלי הממוצע!) מבחינה אסטטית הנזק מזהרי מכוון שמדובר על העצם מאחורי האפרכסת, אשר כמעת ואינו נראה לעין. האוזן החיצונית נראה כמו לפי הניתוח. מבחינת השיקום אין בעיה להעזר באמצעים ייחודיים, מיקום בכיתה על פי האוזו הפגוע, וכ"ו. ודאי הרופאה יפנה את בנך לבדיקת שמיעה לאחר ההחלמה כדי לברר את מידת התפקוד והנזק לאחר הניתוח. תתיעצי עם קלינאי התקשורת אשר תבצע את הבדיקה. איחולי החלמה מהירה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה