פתאום מגמגם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/07/2001 | 19:40 | מאת: חסוי

שלום, אני בן 21 ויש לי בעיית גמגום קלה. אני מתחיל לגמגם מעט במהלך שיחה. יש לציין שלא מדובר על גמגום במצבי לחץ אלא כאשר אני מדבר באופן יומיומי עם מכרים. אף פעם לא גמגמתי בעבר ולא היה אצלי שינוי כלשהו בחיי שאני יכול לקבוע שהגמגום נובע ממנו. יש לך מושג איך תופעה כזאת קורית פתאום? תודה.

אין לי מושג, יכול להיות שתמיד דיברת כך, ופתאום שמת לב? יכול גם להיות שהינך מדבר צהר מדי ולא מדובר בגימגום אלה החוסר שטף. בכל מוקרה, הדיבור של כולנו רבוי תקלות ואין אנו נותנים להם משקל או חשיבות, ולדעתי כדי לך לדעת שתקלות וחוסר שטף בדיבור הם תופעות רגילות.

11/08/2001 | 22:16 | מאת: דוד

לאלמוני שלום, אם אכן התחלת לגמגם פתאום בגיל 21 , דבר שלא היה לך קודם, אני חושב שמדובר אולי בבעיה נוירולוגית ולא בהפרעת תקשורת, ולכן עצתי לך שתפנה את שאלתך לד"ר רון דבי הנוירולוג באתר הזה, בברכה, דוד

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה