דיספרקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/07/2001 | 22:54 | מאת: דיאנה

שלום בני (בן שלוש)אובחן כילד עם דיספרקסיה הייתי רוצה הסבר ל: מה זה איך הטיפול איפו אפשר לקרוא חומר על זה או ממומחים בארץ שמטפלים בבעיה תודה רבה

דיספרקסיה מתאר קושי בביצוע פעולות מתוכננות. בדיבור מתבטא בקושי לתכנן ולבצע את הפעולות הנדרשות לשם הגאית הגאי הדיבור בצורה ברורה ומובנת. הילד הסובל מדיספרקסיה מציג קשיי דיבור, לא תמיד עקביים, וקושי במובנות של דיבורו. יש מקום לטיפול אינטנסיבי והמשך העבודה בבית. בד"כ אין קשיי אכילה או לעיסה או פעולות אוטומטיות אחרות. מרבית קלינאי התקשורת מטפלים בדיבור מכירים היטב את התופעה. ניתן לקרוא על זה בספרות העוסקת בנאורולוגיה ונאורוהתפתחות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה